اعتماد 24 ساعته Businext سرویس دهنده!

اخبار و مقالات جدید مجله اینفوفیش شماره 2024/4JULY-AUGUST/ بخش سوم و پایانی : پایداری صید و آبزی پروری و صنایع شیلاتی

اخبار و مقالات جدید مجله اینفوفیش شماره 2024/4JULY-AUGUST/  بخش سوم و پایانی : پایداری صید و آبزی پروری و صنایع شیلاتی
4 August 2024

اندونزی- بهره مندی شرکت‌های کوچک و متوسط ​​از حمایت وزارت  امور دریایی و شیلات

 

وزارت امور دریایی و شیلات  Ministry of Marine Affairs and Fisheries (MMAF) در حال انجام فشار قابل توجهی برای توانمندسازی شرکت‌های بالقوه خرد، کوچک و متوسط (MSME) علاقه‌مند در بخش فرآوری ماهی در سراسر اندونزی است. هدف از این حرکت تقویت و رشد این کسب و کارها در قابلیت‌های تولید و بازاریابی است که بتوانند به سطح بالاتری سوق داده شوند.

مجموعه ای از محصولات از چندین واحد خرد و کوچک: فیله ماهی Pangasius  ازCV. Kirana Bahari، (Jawa شرقی); کراکر ماهی – UD. Mekar (Jawa شرقی); و ناگت ماهی از Jaladri Food (Jawa شرقی)

نقش تسهیل گری وزارت امور دریایی و شیلات اندونزی فراتر از یک مداخله یکباره است. این برنامه برای ایجاد تأثیرات بلندمدت طراحی شده و کمک های مستمری برای اطمینان از توسعه مستمر این واحد‌های خرد و کوچک ارائه می‌شود. وزارت امور دریایی و شیلات اندونزی به طور دقیق نیازهای 376 واحد کوچک و خرد را ارزیابی کرده است. این ارزیابی عمیق به وزارت اجازه می‌دهد تا برنامه‌های حمایتی خود را برای رسیدگی به چالش‌ها و فرصت‌های خاص هر کسب‌وکار تنظیم کند.

فراتر از فرآیند اولیه، وزارت امور دریایی و شیلات اندونزی یک سیستم پشتیبانی چند وجهی را ارائه می‌دهد. این پروژه شامل تجهیز شرکت‌های کوچک و متوسط ​​همراه با راهنمایی‌های فنی برای ارتقای قابلیت‌ و توانایی های منابع انسانی آن‌ها و تشویق این واحد‌ها به استقبال از دیجیتالی شدن است. علاوه بر این، وزارت امور دریایی و شیلات اندونزی برای گسترش دسترسی به بازار، هم در داخل و هم در سطح بین‌المللی کمک می‌کند که در نهایت راه را برای موفقیت صادرات هموار کرده و به صنعت شیلات ملی قوی‌تر و رقابتی‌تر کمک می‌کند.

استرالیا -کنسرو ماهی تون John West  اکنون با استفاده از پروتکل GDST قابل ردیابی است

برندJohn West  محصول کمپانی J.R. Simplot  برند اول در این کشور است و یک شرکت پیشرو در ردیابی و راستی آزمایی زنجیره تأمین ماهی در اقیانوس آرام است که با تبادل موفقیت آمیز داده‌ها با استفاده از پروتکل GDST (همگرایی جهانی در مورد ردیابی غذاهای دریایی) به نقطه عطفی تاریخی دست یافته‌است.

این دستاورد پیشگامانه، استاندارد جدیدی را برای شفافیت و پایداری در صنعت تون ماهیان تنظیم می‌کند. تکمیل موفقیت آمیز مرحله آزمایشی شاهد انتقال 105 رویداد ردیابی حیاتی – از مرحله صید و صیادی و حمل و نقل گرفته تا تخلیه و فرآوری – از طریق پلت فرم Pacifical SmarTuna به سایت داخلی جان وست “Trace Our Tuna” بود.

Phoebe Dowling رئیس بخش پایداری غذای جهانی شرکت Simplot می‌گوید: “در طول سال‌ها، کمپانی implot، با مشارکت Pacifical پیشرفت زیادی در تعهد ما به شیوه‌های تأمین منابع غذاهای دریایی مسئولانه داشته است، تا جایی که 100٪ از ماهی تون اسکیپ جک ما دارای بالاترین استاندارد پایداری برای غذاهای دریایی است.” رهبری پروژه بزرگ GDST به عنوان بخشی از همکاری طولانی مدت ما با Pacifical گام بعدی منطقی و سودمند در رویکرد پیشگامانه ما در خصوص پایداری است و ما مفتخریم که بخشی از این مقطع تاریخی مهم در صنعت غذاهای دریایی هستیم.

Henk Brus، مدیر عامل شرکت Pacifical نیز اظهار داشت: «مرحله موفقیت آمیز آزمایش بتا SmarTuna  نشان دهنده تعهد ما به برتری در قابلیت ردیابی است. ما انتقال رویدادهای ردیابی حیاتی تأیید شده را از طریق پلتفرم بر خط خود تسهیل کرده‌ایم و همچنین اطمینان می‌دهیم که داده‌هایمان با پروتکل GDST انطباق 100% داشته و قابلیت به اشتراک گذاری داده‌ها در سراسر سیستم‌ها را خواهیم داشت.

جهان – چارچوبی برای ترمیم آبزی پروری

آبزی پروری نه تنها تاثیرات منفی کمی در زمینه مواد خام دارد بلکه می‌تواند بازسازی اکوسیستم را نیز تسریع کند. برنامه حفاظت از طبیعت (Nature Conservancy) یک چارچوب نظارتی، ارزیابی و یادگیری جهانی را برای احیا و ترمیم آبزی‌پروری ترویج می‌نماید که “یک زبان مشترک و شبکه حمایتی را ایجاد می‌کند و به آبزی‌پروران، محققان، دولت‌ها سازمان های غیر دولتی کمک می‌کند تا برای درک، ارزش گذاری و برقراری ارتباط و این قبیل مزایا، گرد هم آیند».

چارچوب:

  • به آبزی‌پروران کمک می‌کند تا مزیت های زیست‌محیطی را که بایددر مزرعه خود پیاده ‌کنند را شناسایی و اندازه‌گیری نمایند.
  • یک رویکرد ثابت برای اندازه‌گیری مزایای زیست‌محیطی از گونه‌ها، سیستم‌ها، و/یا شیوه‌های مشابه را در مکان‌ها و در طول زمان ارائه می‌کند.
  • ایجاد یک درک کمّی هماهنگ در زمینه مشارکت در جهت اهداف گسترده‌ زیست محیطی در باره انعطاف پذیری، حفاظت یا پایش اکوسیستم ؛ و کمک به تشخیص های کلیدی مسائل اجتماعی-اقتصادی که با این مزایای زیست محیطی مرتبط هستند.

این برنامه‌ها به طور خاص برای سه بخش کلی آبزی پروری داخلی و آبزی‌پروری در محیط های دریایی (از جمله ساحلی) یا مصب رودخانه‌ها اعمال می شود: (1) گیاهان دریایی(جلبک های درشت ) (2) نرم تنان و خارپوستان – از جمله دوکفه‌ای ها و گاستروپودها به استثنای سرپایان و (iii) ماهیان باله دار. همچنین در نظر گرفته شده است که در نسخه های آینده چارچوب‌ها برای سایر بخش‌ها، اعم از شیوه‌های آبزی‌پروری و اکوسیستم‌ها هم توسعه یابد.

جهان – افزایش عرضه ماهی سالمون در سال 2023

یکی از گزارش هایKontali  بیان می کند که به دلیل افزایش صید از ذخایر وحشی در آمریکای شمالی و روسیه به جای برداشت از بخش پرورشی، عرضه جهانی ماهی سالمون در سال 2023 با 7 درصد افزایش نسبت به سال گذشته به 5.2 میلیون تن ماهی کامل با سر رسیده است. کاهش تولیدات آبزی‌پروری در نروژ، جزایر فارو، بریتانیا و کانادا مشاهده شد، در حالی که شیلی تنها تولیدکننده‌ای بود که افزایش تولیدات داشت.

شرایط نامطلوب در برخی کشورها بر میزان تولید ماهی سالمون پرورشی تأثیر گذاشته است. به برخی از این شرایط مانند چالش‌های بیولوژیکی مربوط به تغییرات آب و هوا، دمای فوق‌العاده بالای دریا و افزایش سطح آلودگی به شپش‌های دریایی و … می‌توان اشاره نمود. در نروژ، تحمیل سیستم مالیاتی جدید، سرمایه گذاری در صنعت را کند کرد و بر تولید تأثیر گذاشت. همچنین سال چالش برانگیزی برای مزارع اصلی ماهی سالمون در اسکاتلند بود که با دمای فوق العاده بالای آب تشدید شد که بر میانگین اندازه برداشت تأثیر گذاشت. با سپری شدن بیشتر ایام سال و بویژه در سه ماهه پایانی سال و در پی تدابیر پرورش دهندگان وضعیت بهبود یافت. شیلی برداشت خود را نسبت به سال 2022 افزایش داد اما بنا بر بررسی تحلیل گران این صنعت به دلیل هزینه های بالا و قیمت های بین المللی در سطوح بسیار آرامی در حال گسترش است.

با این وجود، پیش‌بینی می‌شود که عرضه جهانی ماهی سالمون پرورشی پس از دو سال کاهش تقریباً بدون وقفه، در دو فصل اول سال 2024 رشد کند.

ادامه گفتگوها در باره یارانه صیادی در ژوئن

انتظار می‌رود اعضای سازمان تجارت جهانی (WTO) در ماه ژوئن، برای مذاکره درباره توافق برای حذف یارانه‌های آسیب زننده صیادی گرد هم آیند. Einar Gunnarsson سفیر ایسلندی سازمان تجارت جهانی که ریاست مذاکرات را بر عهده دارد، اخیراً با هیئت‌های عضو سازمان تجارت جهانی در ژنو سوئیس تماس گرفت و خواستار ادامه مذاکرات شد.

توافقنامه 2022 یارانه‌هایی را که از صیادی غیرقانونی، گزارش نشده و غیرقانونی حمایت می‌کرد و همچنین یارانه هایی که در ارتباط با صید ذخایر بیش از حد صید شده که تحت هیچ گونه تدابیر مدیریتی قرار ندارند، بود را ممنوع کرد. برای اجرا، این توافق باید توسط 110 عضو سازمان تجارت جهانی تصویب شود، اما تنها 71 عضو از اوایل ماه مارس این توافق را تصویب کرده بودند. بر اساس یک بند در توافق که به عنوان بند غروب[1] شناخته می شود، توافق بایدتا سال 2026 تصویب شود وگرنه باطل خواهد شد.


[1] بند غروب یک حکم در یک قانون، قرارداد یا مقررات است که پس از یک تاریخ مشخص منقضی می‌شود. همچنین به عنوان مقررات غروب آفتاب، قانون غروب آفتاب، یا بند فسخ نیز شناخته می‌شود، به محض رسیدن مهلت، مشخصات توافقنامه یا قانون را باطل می‌کند.

اگرچه مذاکرات تاکنون به توافق نرسیده است، اماGunnarson  پس از بازتاب آخرین دور مذاکرات که در ماه مارس در ابوظبی برگزار شد، همچنان خوشبین است.

او گفت: «پیشرفتی در محدود کردن یارانه‌هایی که به سمت فعالیت‌های صیادی در آب‌های دور می‌رود، حاصل شد. با این حال، اعضای سازمان تجارت جهانی در مورد میزان و دوره‌های مرحله‌ای معافیت‌ها برای کشورهای در حال توسعه که مایل به پرداخت یارانه به صیادی سنتی/ معیشتی هستند، به بن‌بست خورده‌اند.

برخی از کشورهای در حال توسعه به هرگونه توافقی که پرداخت‌ها را به صیادی معیشتی محدود می‌کند اعتراض می‌کنند و استدلال آن‌ها این است که کشورهای پیشرو صیادی صنعتی، مقصر اصلی صید بی‌رویه در سطح جهانی هستند و باید هدف اصلی ممنوعیت یارانه‌ها قرار گیرند. هند پیشرو در میان این کشورهای در حال توسعه است که سالانه 300 میلیون دلار (276 میلیون یورو) یارانه به ناوگان صیادی خود می‌پردازد و نسبت به کشور چین که سالانه 7.4 میلیارد دلار (6.8 میلیارد یورو) به ناوگان خود یارانه می‌دهد، در رتبه‌بندی بسیار عقب‌تری ایستاده است. اتحادیه اروپا با 3.8 میلیارد دلار (3.5 میلیارد یورو) و ایالات متحده با 3.4 میلیارد دلار (3.1 میلیارد یورو) در رتبه‌ های بعدی قرار دارند.