اعتماد 24 ساعته Businext سرویس دهنده!

اندونزی پیشگام سامانه ملی رهگیری محصولات دریایی (Global Dialogue on Seafood Traceability )

اندونزی پیشگام سامانه ملی رهگیری محصولات دریایی (Global Dialogue on Seafood Traceability )

این کشور سامانه ملی رهگیری محصولات دریایی خود، به نام Stelina، را به‌روزرسانی کرده است تا با استاندارد گفت‌وگوی جهانی برای رهگیری محصولات دریایی (GDST) سازگار شود.

با این اقدام، اندونزی که یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان محصولات دریایی در جهان به شمار می‌رود، نخستین کشوری است که یک سامانه دولتی را با استانداردهای بین‌المللی هماهنگ می‌کند؛ استانداردهایی که تضمین می‌کنند محصولات دریایی این کشور دارای بالاترین پیشنیازهای جهانی در زمینه رهگیری و پایداری هستند.

سامانه رهگیری  Stelina، فرآیند حرکت محصولات دریایی را از قایق‌های صیادی تا بازار نهایی رهگیری می‌کند؛ این سامانه داده‌های ضروری درباره منشأ، نحوه‌ی جابه‌جایی و قانونی بودن محصولات را ثبت می‌نماید. این رهگیریِ سازگار (interoperable) با توانایی تبادل داده‌ بین سامانه‌های مختلف به‌صورت یکپارچه، نقشی کلیدی در مبارزه با صید غیرقانونی، حفاظت از اکوسیستم‌های دریایی و پاسخ‌گویی به نیاز بازارهای جهانی دارد.

با به‌روزرسانی Stelina و هماهنگ‌سازی آن با استاندارد GDST، اندونزی اکنون قادر است امکان تبادل یکپارچه‌ی داده میان کسب‌وکارهای حوزه محصولات دریایی و دولت را فراهم کند؛ به این ترتیب، این اطمینان حاصل می‌شود که محصولات هم پایدار هستند و هم با استانداردهای بین‌المللی در حوزه تجارت، پایداری و ایمنی مطابقت دارند. این اقدام به‌ویژه برای بازارهای ایالات متحده و اروپا حائز اهمیت است، جایی که الزامات سیاست‌گذاری و تقاضای مصرف‌کننده نیاز به رهگیری کامل محصول را افزایش داده‌اند.

ایالات متحده به‌ویژه از واردکنندگان اصلی به شمار می‌رود و تنها در نیمه اول سال ۲۰۲۴، به ارزش ۸۸۹.۳۹ میلیون دلار از محصولات دریایی اندونزی خرید کرده است؛ رقمی که ۳۸ درصد از کل صادرات دریایی اندونزی را شامل می‌شود.

این دستاورد، نشان‌دهنده‌ی رهبری جهانی اندونزی در به‌کارگیری فناوری‌های نوین برای حمایت از مدیریت مسئولانه‌ی شیلات است؛ تلاشی که با همکاری ذی‌نفعان صنعت محصولات دریایی این کشور، از جمله موسسه Indonesian Pole & Line و Handline Fisheries Association  یا به اختصار (AP2HI) انجام می‌گیرد. این موفقیت همچنین بیانگر افزایش شناخت و پذیرش استاندارد GDST  به‌عنوان پلی میان شیوه‌های اجرایی صنعت و سیاست‌های دولتی است.