اعتماد 24 ساعته Businext سرویس دهنده!

صورتجلسه سی و یکمین جلسه کمیته ماهی در قفس اتحادیه

صورتجلسه سی و یکمین جلسه کمیته ماهی در قفس اتحادیه

سی و یکمین جلسه کمیته ماهی در قفس اتحادیه با حضور آقایان خدایی، نیری، نوروزی، ، گلپور، لطفی و جناب آقای دکتر اسماعیلی(به عنوان میهمان) از ساعت 14.15 تا 16:00روز چهارشنبه 30/03/1403 در محل دفتر اتحادیه برگزار شد.

در ابتدای جلسه آقای خدایی ضمن تشکر از حضور اعضا به تفسیر برنامه هفتم توسعه و سیاست‌های پیش روی صنعت قفس پرداختند و اکثر حاضرین اعداد پیش بینی شده برای قفس در برنامه هفتم را متعادل‌تر از برنامه‌های قبلی ولی همچنان همراه با سختی و پرچالش دانستند و چالش‌های زیر را مهم دانستند:

  • واقعیت این است که امسال بیش از ۳ الی ۴ هزار تن نخواهیم داشت و مهم‌تر آن که این تولیدات تداوم ندارد مثلاً شخصی که ماهی می‌ریزد و موقع برداشت ماهیش به فروش نمی‌رود ولی بعضی دیگر فروش دارند ولی به خاطر رشد قیمت‌ها و تورم عقب می‌مانند به طور مثال: (۳۰ درصد سود کرده اما تورم ۴۰ درصد است) و خصوصاً افرادی که از بانک وام گرفتند، چون دوره تنفس و اقساط هماهنگ نبوده در زمان سررسید با مشکل بازپرداخت مواجه شده‌اند.
  • قبلاً می‌گفتیم در گونه، نرسری، قفس ساز خوب، نیروی انسانی و … مشکل داریم اما حالا که صحبت می‌کنیم تمام این‌ها را در یک جمله جمع‌بندی می‌کنیم، “چون کار سود ندارد صنعت رو به افول است و اگر سود می‌داشتیم می‌توانستیم تمام این مشکلات را جمع کنیم”.
  • چون تناوب و پیوستگی در بازار وجود ندارد مشکلات تشدید می‌شود. حداقل باید مثل چینی‌ها رفتار می‌کردیم اگر می‌خواستیم تولید توسعه پیدا کند، حداقل باید بازار را ثبات می‌دادیم تا این حداقل ظرفیت باقی بماند اما الان ما همین حداقل بازار داخلی را هم نداریم، ماهی دیگر از سفره مردم رفته است.
  • سازمان شیلات این همه مردم را ترغیب کرد که مزارع قزل‌آلا را به خاویاری تبدیل کنید. این هم وضعیت ماهی خاویاری است! ( گوشت فیل ماهی دو سال پیش 340 هزارتومان و امروز با این همه تورم 310 هزارتومان است)
  • از قدیم می‌گفتند چیزی که می‌توانید بفروشید تولید کنید. اگر همان سه سال پیش، به دولت می‌گفتیم شما حداقل هزار تن به ارتش، فروشگاه اتکا و… بدون سود بفروشید بسیاری از مزارع دوباره فعال می‌شدند.
  • متولی‌های ما کم کم دارند شانه خالی می‌کنند، ما الان یک ضعف آشکار داریم آن هم جمعیت است، یکی از دلایل این ضعف پراکندگی جغرافیایی است و مسئله دیگر کاهش تعداد پرورش دهنگان می‌باشد.
  • در طی این چند سال کمیته چند کار بسیار بزرگ مثل تغییرات مهم در بیمه، زنجیره قفس، شناساندن صنعت قفس، جلب نظر بنیاد برکت و معاونت علمی را نمود که همه این‌ها به واسطه تلاش‌های کمیته و اتحادیه صورت گرفت تا ما خود را پیدا کنیم، امروز باید قدر این زحمات را دانست.
  • همچنان تأکید می‌کنیم که باید برای واحدهای کوچک الگوسازی شود و پس از باز طراحی و ایجاد انگیزه انگیزه توسعه منطقی صورت گیرد تا کسی در چاله نیافتد.

آقای دکتر خدایی اظهار داشتند که در این مدت تمام مشکلاتی را که گفتیم راه حل‌هایی هم ارائه داده‌ایم، راه حل فعلی برای رکود این است که از بازار شروع کنیم و بازار با شکل گیری زنجیره رونق می‌یابد. پس ما باید به این بپردازیم که واقعا راه حل‌هایی هم وجود دارد اصل موضوع این است که صنعت قفس باید اقتصادی شود. اگر همه چیز خوب باشد بهترین مدیریت را داشته باشیم ولی قیمت تمام شده بالا باشد فروش نخواهیم داشت و در زنجیره است که این مشکل قیمت بالای تمام شده هم حل خواهد شد.

جمع‌بندی

پس از انجام گفتگوهای مفصل موارد ذیل مورد تصویب واقع گردید:

  1. همایشی حداقل 3 ساعته در روز دوشنبه 29 مرداد ماه از ساعت 9 صبح در سازمان شیلات برگزار گردد که پس اعلام دستاورد‌های کمیته و شنیدن چالش‌ها و صحبت‌های‌ تولید کنندگان، چشم انداز و اهداف بلند مدت کمیته مشخص گردد و در پایان رای گیری برای ترمیم و تعیین اعضای جدید کمیته به عمل آید.
  2. برای سهولت دسترسی افرادی که امکان شرکت حضوری در سمینار تهران را ندارند از پرورش دهندگان درخواست شود در ادارات کل شیلات استان‌های مازندران، هرمزگان و بوشهر حضور یابند و از این طریق امکانات حضور بر خط پرورش دهندگان فراهم گردد.
  3. اعضای کمیته با حضور آقای مهندس جدی در جلسه بعدی سین برنامه پس از همفکری متعاقباً اعلام خواهند کرد.