برگزاری جلسه هیئت مدیره و مسئولین کمیته های داخلی اتحادیه با سرپرست جدید سازمان شیلات ایران
![برگزاری جلسه هیئت مدیره و مسئولین کمیته های داخلی اتحادیه با سرپرست جدید سازمان شیلات ایران](https://seairan.com/wp-content/uploads/2022/02/جلسه-21-فب.jpg)
در پی انتصاب آقای مهندس حسینی به سرپرستی سازمان شیلات ایران و استقبال اعضای اتحادیه از این انتصاب و به منظور هم اندیشی و معرفی عملکرد اتحادیه تولید و تجارت آبزیان و ترسیم راهکارهای توسعه همکاری های فیمابین ، جلسه ای با حضور جناب مهندس حسینی معاون محترم وزیر جهاد کشاورزی و سرپرست سازمان شیلات ایران و آقای دکتر شکوری سرپرست دفتر بهبود کیفیت و آقای علامیر مدیرکل جدید دفترریاست روابط عمومی و اموربین الملل سازمان شیلات ایران با هیئت مدیره و مسئولین تعدادی از کمیته های اتحادیه در تاریخ 30 بهمن 1400 در محل سالن جلسات سازمان شیلات برگزار شد.از سوی اتحادیه آقایان سنگانیان، شهریاری، ربیع زاده ، مالکی، شاهرخی، سمامی و خدایی و بابایی در این جلسه حاضر بودند.
در ابتدای جلسه آقای دکتر خدایی دبیر کل اتحادیه انتصاب آقای مهندس حسینی را تبریک گفته و اظهار داشتند قاطبه صنعت از این که رییس جدید سازمان فردی از بدنه سازمان شیلات و آشنا با صنعت است بسیار خرسند هستند. ایشان سپس به معرفی اتحادیه پرداخته و اظهارداشتند این اتحادیه 146 عضو دارد شامل صادرکنندگان، واردکنندگان ، صاحبان واحدهای فراوری آبزیان، کارخانجات صنایع کنسرو، کارخانجات خوراک آبزیان، شرکت های فناوری و خدمات صنایع پشتیبان، توزیع کنندگان، شرکت های بسته بندی و عرضه کنندگان ماهی در بازار و نیز تعدادی از صاحبان کشتی صید صنعتی هستند و گستره فعالیت های اتحادیه 16 استان را پوشش می دهد.
دکتر خدایی افزود: چون پشتیبانی و مشارکت در تولیداتی نظیر میگو، ماهی درقفس و خاویار هم به طور عمده توسط اعضای این اتحادیه انجام می شود لذا عملاً پرورش دهندگان این بخش ها هم به صورت مستقیم و غیر مستقیم مشمول خدمات اتحادیه می شوند. وی ضمن معرفی حاضرین بیان داشت اتحادیه از چند کمیته تشکیل شده است شامل: کمیته خاویاری که جلسات آن با حضور دکترمهدی شکوری سرپرست دفتر بهبود کیفیت، فراوری و توسعه بازارآبزیان، دکتر ناصرکرمی راد مدیرکل دفتر حفظ و بازسازی ذخایر ژنتیکی آبزیان و دکتر امیری از سازمان دامپزشکی تشکیل می گردد؛ کمیته بازار داخل که پیگیر های آن با حضور نماینده دفتر بهبود کیفیت، فراوری و توسعه بازار آبزیان و سازمان دامپزشکی انجام می شود، کمیته حقوقی برای رسیدگی به اختلافات و ارجاع حکمیت ها و پاسخ به استعلامات مراجع قضایی؛ کمیته پرورش ماهی درقفس و کمیته ماهیان زینتی که جدیداً شکل گرفته است.
نمایندگان اتحادیه در این جلسه هر کدام دیدگاه های خود در حوزه های مختلف را بیان نموده و ضمن بیان مشکلات و محدودیت ها راهکارهای لازم را پیشنهاد نمودند. نهایتا مواردی به عنوان مطالبات اتحادیه تولید و تجارت آبزیان :به شرح زیر مورد تاکید بیشتر قرار گرفت:
*به لحاظ وجود دانش و تجربه لازم و به خصوص سابقه همکاری های اتحادیه با سازمان شیلات، اتحادیه آمادگی دارد همانند گذشته و بلکه قوی تر از قبل به عنوان بازوی مشورتی و تخصصی سازمان انجام وظیفه کند و انتظار می رود این همکاری در دوره جدید گسترش یابد.
*با توجه به تجربه برگزاری مرتب و ثابت جلسات ماهیانه اتحادیه با سازمان دامپزشکی در سه سال گذشته که نتایج بسیار درخشانی برای آن سازمان و بهره برداران شیلاتی داشته تقاضا می شود این روند در سازمان شیلات هم برقرار گردد.
*اقتدار سازمان شیلات به عنوان متولی اصلی بخش، مورد انتظار ماست و بازگشت این اقتدار نیازمند همگرایی و یک صدایی و تکیه بر اصول کارشناسی است لذا برای نیل به این مهم نباید مغلوب حاشیه سازی ها و حاشیه سازان شویم و به همین منظور مجدانه درخواست می شود ابتدا اصالت و هویت کسانی که به نمایندگی از این صنف، سخن گفته و گاهی حاشیه سازی می کنند مورد شناسایی و راستی آزمایی قرار گیرد و سپس مسئولیت سپاری و پاسخگویی در مقابل مسئولیت واگذار شده مد نظر باشد.
*نیل به اهداف ترسیم شده نیاز به تقویت ساختار دارد و به ویژه، به کارگیری نیروهایی که در دوره قبل مورد بی مهری قرار گرفته اند خواست جدی قاطبه اعضای اتحادیه می باشد.
*توجه ویژه به حل مسائل صنعت قفس ، تامین پودر ماهی برای حل مشکل تولید خوراک و کاهش قیمت آن و نیز بهره گیری از ظرفیت های صید قانونی فانوس ماهیان و توسعه ضابطه مند پرورش تیلاپیا ، توسعه بازار داخل، استقرار سامانه های ردیابی از اهم خواسته های فوری اتحادیه است که برای هر کدام نیز راهکارهای لازم در کمیته ها به بحث گذاشته شده و نیاز به همفکری و کار مشترک مداوم دارد.
در ادامه مهندس سید حسین حسینی معاون وزیر و سرپرست سازمان شیلات ایران، ضمن تقدیر و تشکر از زحمات و خدمات اعضای اتحادیه تولید و تجارت، بر اهمیت بازارهای تخصصی و تاکید نمود و گفت: لازم است برای توسعه و پیشرفت تولید، علاوه بر بازارهای موجود به بازارهای تخصصی نیز توجه کرده و به آن بعنوان پشتیبان تولید نگاه کنیم.
وی با اشاره به اهمیت تحقیقات و استفاده از دانش و فناوری نوین، بر بکارگیری شرکت های دانش بنیان و فناوری نوین در حوزه تولید و بازار تاکید نمود.
سرپرست سازمان شیلات ایران ضمن تاکید بر حفظ ذخایر آبزیان و مدیریت صید مسئولانه، نقش آبزی پروری و توسعه آن را در تامین امنیت غذایی جامعه و کاهش فشار به ذخایر و منابع طبیعی آبزیان بسیار پراهمیت و ضروری دانست و خواستار همت ملی و عزم جهادی در راستای تحقق اهداف توسعه ای سازمان شد. ایشان تاکید کردند که برای هر ابهام و مسئله ای پاسخ علمی و کارشناسانه وجود دارد و نمی توان و نباید با تعطیلی و پاک کردن صورت مسئله به س<الات پاسخ داد و اگر چنین شود به معنای آن است که ما کار نکرده و وظیفه کارشناسی خود را درست انجام نداده ایم. ایشان افزودند این که برای شیلات در جای دیگری تصمیم گیری شود نشانه ضعف سازمان است و باید با کار و تلاش مشترک و به دور از هرگونه حاشیه به سمتی برویم که قدرت و صلابت شیلات احیا گردد.
مهندس حسینی در پایان به وجود ظرفیت های فراوان در حوزه شیلات کشور اشاره کرد و توسعه پرورش ماهی در قفس، اصلاح ساختارها، صادرات و واردات و تجارت آبزیان و شناسایی بازارهای هدف و تخصصی را از الویت های ضروری سازمان برشمرد.