اعتماد 24 ساعته Businext سرویس دهنده!

هفت تصمیم مدیریتی در دومین جلسه کمیته ماهیان زینتی اتحادیه

هفت تصمیم مدیریتی در دومین جلسه کمیته ماهیان زینتی اتحادیه

دومین جلسه کمیته ماهیان زینتی اتحادیه با حضور آقایان حاج بابایی، صادقی، علی مومن نژاد، یاسر مومن نژاد و ایروانی ، شریعتی و لطفی در روز چهارشنبه مورخ 16/06/1401 از ساعت 11 الی 13 در دفتر دبیرخانه اتحادیه برگزار گردید.

در ابتدای جلسه آقای دکتر خدایی، دبیرکل اتحادیه ضمن خوشامدگویی به معرفی عملکردهای مختلف در حوزه های گوناگون شیلاتی و امکانات موجود اتحادیه در جهت ارائه سرویس های مورد نیاز به فعالین بخش آبزیان کشور پرداختند. ایشان با اشاره به جایگاه اتحادیه نزد ارگان های حاکمیتی نظیر شیلات، دامپزشکی و ، سازمان توسعه تجارت و گمرک و … عنوان کردند که آمادگی لازم جهت استفاده از تمام ظرفیت های موجود در جهت بهبود و توسعه فضای کسب و کار تولید و تجارت آبزیان زینتی از سوی این اتحادیه وجود دارد. همچنین ضمن برجسته شمردن نقش فعالین بخش خصوصی در این مسیر خطاب به پرورش دهندگان ماهی زینتی اظهار داشتند که اتحادیه را درکنار خویش ببینند و بدانند که همچون سایر فعالین شیلاتی می توانند از برند و توان این مجموعه در راستای رفع موانع تولید و صادرات خود بهره ببرند.

• آقای صادقی ضمن ابراز خرسندی از تشکیل این جلسه و اظهار امیدواری نسبت به نتایج مثبت و متفاوتی که این نشست و همکاری می تواند به همراه داشته باشد فرمودند که در حال حاضر اکثر واحدهای تولیدی ماهیان زینتی با توجه به عدم وجود ثبات در بازارهای صادراتی نهایتا با 15 الی 20 درصد از ظرفیت کامل خود فعالیت می کنند و درخواست مشخص ایشان، حمایت اتحادیه در راستای کمک به بازارسازی و بازاریابی تولیدات این صنعت ارزش آفرین بود.

• آقای علی مومن نژاد مشکل قیمت گذاری را از چالش های این صنعت در بازار داخل عنوان کردند و خواستار ایجاد ساز و کاری برای رفع این معضل شدند. همچنین به کاهش 70 الی 80 درصدی صادرات به بازار ماهیان زینتی عراق در طی سال گذشته اشاره کردند. ایشان در ادامه به لزوم تمرکز بر روی 2 تا 3 بازار هدف اصلی صادراتی و برنامه ریزی تولید بر اساس تقاضای این مقاصد پرداختند.

• آقای دکتر ایروانی از مشکلات فیمابین این صنعت با سازمان دامپزشکی به موضوع فواصل بین مراکز پرورش ماهیان زینتی با سایر تولیدی های دام و طیور، نبود فرم های تخصصی نظارت ویژه آبزیان در شبکه دامپزشکی و عدم صدور پروانه به نام مستاجرین اشاره کردند. همچنین الزام تولید کننده را برای استخدام مسئول فنی به صورت اختصاصی برای هر مرکز با توجه به هزینه بالای این موضوع از موانع کار برشمردند و پیشنهادشان استخدام یک مسئول فنی برای چند مرکز به صورت مشترک بود. ایشان در پایان وجود قوانین سهل گیرانه در واردات و در مقابل، قوانین سخت گیرانه و ضوابط دست و پاگیر و حتی در برخی موارد غیرضروری در بخش صادرات را سد راه رونق این صنعت اشتغال زا و ارز آور برشمردند.

• آقای حاج بابایی که دارای تجارب ارزنده ای در زمینه تولید و تجارت زالوی طبی بوده و در عین حال از فعالین عرصه ماهیان زینتی می باشند، تنها و تنها نیاز صنعت آبزیان زینتی کشور را رفع معضل فروش، ورود به بازارهای صادراتی و ارتباط با تجار و خریداران مطمئن و قابل اعتماد دانستند چرا که با رفع این موارد هیچ گونه محدودیت داخلی از بابت تامین نیاز خریداران وجود ندارد و تمامی واحدهای نیمه یا غیر فعال فعلی می توانند ظرف مدت کمتر از 3 ماه با ظرفیت کامل به چرخه تولید بازگردند.

• آقای یاسر مومن نژاد کمک به رفع معضل اشتغال جوانان، ایجاد ارزش افزوده بالا و ارزآوری قابل توجه ماهیان زینتی را (تا آنجا که می توان آن را جایگزینی واقعی برای فروش نفت دانست) از مزایای توجه به این صنعت و کمک به توسعه تولید و صادرات آن برشمردند؛ در ادامه به عدم نیاز این صنعت به هرگونه مساعدت مالی اشاره کردند و فرمودند که محدودیتی از نظر متخصص تولید نیز وجود ندارد؛ تنها نیاز تولیدکنندگان مهیا شدن بستر فروش و صادرات است. ایشان نیز رفع مشکلات موجود با سازمان دامپزشکی را مطرح و خواستار شدند.

آقای خدایی در پایان جلسه فرمودند که طبق آمار رسمی، ظرفیت بسیار بالایی در حوزه آبزیان زینتی وجود دارد اما مشکلاتی در طول زنجیره تا مقصد نهایی مورد نظر که فروش داخلی همانا فروش داخلی و صادراتی است به چشم می خورد؛ اما بخش خصوصی می بایست دست به زانوی خود بگیرد و در جای لازم هم در صورت امکان از کمک های دولتی استفاده کند. ایشان در مورد ورود به موضوع صادرات پایدار، انسجام و هماهنگی و نهایتاً تشکیل کنسرسیوم صادراتی ماهیان زینتی را ضروری دانستند. همچنین در بحث قیمت گذاری با اشاره به تجربه موفق بازار داخل به امکان انجام آن در دراز مدت اشاره کردند و لازمه آن را افزایش تولید و عرضه دانستند.

ایشان ابراز امیدواری کردند که با استمرار این جلسات و همراهی بخش خصوصی با بدنه اتحادیه در جلسات دامپزشکی، شیلات و غیره مطالبه گری های صنعت به نحو مطلوبی انجام گیرد و نتایج مورد نظر همکاران حاصل گردد.
مصوبات جلسه به شرح ذیل می باشد:
1) تهیه اطلاعات علمی و اقتصادی در خصوص ارزش و جایگاه صنعت پرورش آبزیان زینتی توسط همکاران بخش خصوصی و ارائه به دفتر دبیرخانه اتحادیه جهت تهیه پاورپوینت برای طرح در جلسه با رئیس سازمان شیلات و یکی از جلسات آتی شورای راهبردی شیلات ایران.
2) برگزاری جلسات مستمر ماهیانه
3) معرفی رابط از سوی همکاران بخش خصوصی به اتحادیه برای پیگیری کارها
4) ایجاد بخش ماهیان زینتی در سایت اتحادیه و بارگزاری اطلاعات و آمار و اخبار و…
5) برگزاری جلسه مشترک با مدیران سازمان دامپزشکی
6) پیگیری بیمه ماهیان زینتی
7) اختصاص فضا در غرفه اتحادیه در نمایشگاه بین المللی شیلات جهت استقرار همکاران بخش ماهی زینتی

فایل گزارش جلسه