گزارشی از سومین نشست تخصصی ایجاد شبکه های صادراتی آبزیان
سومین نشست تخصصی ایجاد شبکه های صادراتی آبزیان به دلیل شیوع مجدد بیماری کرونا به صورت غیر حضوری از ساعت 14:15 تا 17:15 روز دوشنبه 3 مردادماه جاری و با مشارکت 31 نفر از علاقه مندان برگزار گردید و به شدت مورد استقبال حاضرین قرار گرفت.
استاد محترم جناب آقای دکتر حسن افتخاریان در این جلسه موضوع «نقش اتحادیه های صادراتی در توسعه خدمات بین المللی سازی اعضای خود » را به تفصیل مطرح کرده و اطلاعات جامعی در زمینه وظایف تشکل ها آموزش دادند.
ایشان اعلام کردند سه وظیفه اصلی بر عهده هر تشکل کارفرمایی است:
- حمایت همه جانبه از اعضا که از آن به عنوان ADVOCACY نام بردند که به دنبال آن لابی گری ( LOBBY) هم خواهد بود.
- نمایندگی اعضا در مجامع تصمیم گیری و ارگان های موثر بر کسب و کار اعضا
- ارائه خدمات توسعه کسب و کار
یکی از وجوه مهم ارائه خدمات توسعه کسب و کار ایجاد شرایط بین المللی شدن اعضا ، توسعه بازار و ایجاد کنسرسیوم های صادراتی است. نقش سیاست های رقابتی در تقویت محیط کسب و کار برای بنگاه های کوچک و متوسط و توانمند سازی بنگاه های خرد ، کوچک و متوسط بسیار اهمیت دارد و اتحادیه های کارفرمایی باید به اعضای خود در این زمینه ها خدمت ارائه کنند و در مجتمع عمومی خود بر این اساس گزارش دهی کنند نه آن که اقدامات عادی را گزارش کرده و به کلی گویی بپردازند.
استاد محترم به حضورشان در اجلاس اخیر آنکتاد اشاره کرده و اعلام کردند در این اجلاس مهم بر لزوم شناخت ماهیت MSME ها مجددا ً تاکید شده و به ویژه بر روی تعاریف ومعیارهای تعیین اندازه بنگاه ها ، مشخصات کلیدی بنگاه ها ، دسترسی به بازار،اطلاع ازمقررات بازارها و چگونگی انطباق بنگاه ها با قوانین و سیاست های جدیدوتعامل بنگاه ها با موسسات عمومی و اتحادیه های صنفی ( تشکل های کارفرمایی )تاکید گردیده است.
تدبیر و فراهم سازی شرایط گفتگو بین شرکای اجتماعی یعنی دولت ، تشکل های کارفرمایی ضروری از موضوعات مهم در این اجلاس بوده و به همین دلیل لازم است در ایران دولت ( سازمان های مرتبط) و اتحادیه آبزیان ایران هم به این مهم توجه داشته باشند.
یکی از وظایف مهم تشکل ها این است که عبور بی تفاوت از مقوله رقابت پذیری عادلانه نداشته باشند که اگر چنین باشد نه تنها باعث کوچک شدن اندازه و زمینه فعالیت بنگاه ها خواهد شد ، بلکه این ضعف ناگزیر به شرکت های حاضر در زنجیره های تامین جهانی نیز کشیده خواهد شد .عدم ورود تشکل های اقتصادی ، کارفرمایی کشور به پدیده اقتصاد غیر رسمی به بهانه امور جاری تشکل ها و رها کردن این موضوع با اهمیت نه تنها اشتغال پایدار را دچار آسیب جدی نموده است بلکه حقوق مصرف کننده و حمایت همه جانبه از اعضای تشکل ها را نیز با خطر نادیده گرفتن مواجه کرده است .
ایشان اظهار کردند امید وارم حداقل برخی ذهن های بیدار ودلسوز و ملی برای آینده اقتصاد , یافته های این
تحقیق انجام شده را جدی گرفته و در جهت اتخاذ تدابیر و سیاست های تاثیر گذار قدم بردارند . همچنین اعضای و هیئت مدیره و دبیر این تشکل بتوانند وظایف خود را به درستی انجام دهند.
آخرین جلسه از این سلسله نشست ها هفته آینده برگزار خواهد شد وکه تاریخ دقیق آن متعاقبا اعلام می گردد و بنا بر اعلام آقای دکتر افتخاریان مراحل بعدی تشکیل کنسرسیوم صادراتی تا مرحله صدور مجوز نهایی از طریق اقدامات آموزشی و زمینه سازی های بعدی پیگیری شده و در صورت موفقیت اتحادیه در تامین شرایط لازم تا چند ماه آینده ان شاالله شاهد ایجاد نخستین کنسرسیوم صادراتی آبزیان خواهیم بود.