اعتماد 24 ساعته Businext سرویس دهنده!

تمایل مصرف‌کنندگان ژاپنی به مصرف مارماهی حاصل از کشت سلولی

تمایل مصرف‌کنندگان ژاپنی به مصرف مارماهی حاصل از کشت سلولی
21 February 2025

بر اساس یک نظرسنجی که اخیرا توسط شرکت Forsea[1]، که یک شرکت نوآور در زمینه غذاهای دریایی کشت‌شده است انجام شده ، مصرف‌کنندگان ژاپنی خرید جایگزین‌های مارماهی، از جمله نسخه‌های کشت‌ سلولی شده را ترجیح می دهند.


[1] Forsea  یک شرکت نوآور در زمینه تولید غذاهای دریایی کشت سلولی است که به تحقیق و توسعه محصولات دریایی بدون صید از دریاها می‌پردازد. این شرکت به دنبال ایجاد راه‌حل‌های پایدار و دوستدار محیط‌زیست برای تأمین محصولات دریایی است.
ژاپن سنت دیرینه‌ای در مصرف مارماهی دارد و نیمی از صید مارماهی جهان را مصرف می‌کند. | منبع: Liran Maimon

 

Forsea  نسخه کشت‌شده مارماهی را در واکنش به افزایش چشمگیر قیمت‌ها  و نیز کاهش جمعیت مارماهی‌های وحشی – که در ژاپن غذای لذیذی به حساب می‌آید –توسعه داد. طبق گفته این استارتاپ اسرائیلی، گوشت مارماهی کشت‌شده قرار است شکاف‌های رو به رشد تقاضا، به‌ویژه در ژاپن که تقریباً نیمی از تأمین مارماهی‌های آب شیرین دنیا را مصرف می‌کند پر کند.

در نظرسنجی آنلاین سراسری که در ژانویه 2025 میان 2000 نفر پاسخ‌دهنده با توزیع مساوی از نظر جنسیت و سن انجام شد، نتایج نشان داد که مصرف‌کنندگان ژاپنی آگاهی فزاینده‌ای از محصولات کشت سلولی پیدا کرده‌اند. 35 درصد از پاسخ‌دهندگان اعلام کردند که تا حدی با غذاهای دریایی کشت‌شده آشنا هستند و مایل به امتحان مارماهی کشت‌ سلولی شده هستند. یک چهارم از پاسخ‌دهندگان تمایل خود را برای امتحان این محصول، صرف‌نظر از قیمت، ابراز کردند، در حالی که باقی افراد محدودیت‌هایی برای هزینه‌ای که مایل به پرداخت آن بودند، اعلام نمودند.

مارماهی جایگاه نمادینی در آشپزی ژاپنی دارد. مارماهی آب شیرین (Anguilla japonica) که به نام “unagi” شناخته می‌شود، به‌طور سنتی در سس سویا شیرین گریل شده و بر روی برنج سرو می‌شود.

ژاپن 50 درصد از صید مارماهی‌های جهان را مصرف می‌کند که ارزش آن تا 10 میلیارد دلار برآورد می‌شود. این نشان‌دهنده احترام دیرینه به این غذا در ژاپن است. با این حال، در نظرسنجی قبلی که در ماه اوت انجام شد، 23 درصد از پاسخ‌دهندگان اذعان کردند که “مارماهی را دوست دارند” اما به‌دلیل قیمت بالا از خرید آن خودداری می‌کنند. بیش از یک سوم از آن‌ها نگرانی‌هایی در مورد تأثیرات زیست‌محیطی صید بی‌رویه مارماهی‌های آب شیرین ابراز کردند که آن‌ را به یک گونه در خطر انقراض تبدیل کرده است.

بیش از 50 درصد از پاسخ‌دهندگان اشاره کردند که حداقل سالی یک بار مارماهی می‌خورند؛ 10 درصد به‌طور منظم از آن لذت می‌برند و دیگران فقط در مناسبت‌های خاص از این غذای لذیذ استفاده می‌کنند؛ در حالی که 50 درصد از پاسخ‌دهندگان نیز اعلام کردند که حاضرند برای یک محصول باکیفیت قیمت بالاتری پرداخت کنند.

آینده‌ از آن غذاهای دریایی کشت‌شده است

آخرین نظرسنجی، عواملی را که موجب افزایش علاقه به غذاهای دریایی کشت‌شده بود را برجسته کرد: نزدیک به یک سوم از پاسخ‌دهندگان دلایل سلامتی را مطرح کردند و معتقد بودند که غذاهای دریایی کشت‌شده گزینه‌ای مغذی‌تر و ایمن‌تر هستند، زیرا فاقد فلزات سنگین و آلاینده‌ها هستند. یک سوم از آن‌ها به ویژگی‌های پایداری این محصولات جذب شده بودند. 26 درصد نیز در مورد فناوری پیشرفته پشت غذاهای کشت‌شده کنجکاو بودند.

تقریباً 40 درصد از پاسخ‌دهندگان موافق بودند که غذاهای دریایی کشت‌شده می‌توانند به حل مشکل صید بی‌رویه کمک کرده و از حفظ اقیانوس‌ها پشتیبانی کنند. طعم و قیمت به‌عنوان عوامل اصلی در انتخاب غذاهای دریایی حاصل از کشت سلولی ذکر شده اند.

Roee Nir که هم‌بنیان‌گذار و هم مدیرعامل Forsea است در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: “نتایج این نظرسنجی امیدوارکننده بود، زیرا نشان می‌دهد که مصرف‌کنندگان ژاپنی آمادگی دارند تا گزینه‌های غذایی نوآورانه را امتحان کنند”.

وی افزود: “پس از بررسی بازار، همچنین مشتریان بالقوه محصولات ما که انواع مصرف‌کنندگان هستند را شناسایی کردیم ، از جوانان آگاه به محیط‌زیست گرفته تا خانه‌دارهای سلامت‌محور، دانش‌آموزان گیاه‌خوار و تا افراد باهوش در تکنولوژی که به دنبال تجربه‌های جدید هستند.”