روشی جدید برای مقابله با ضایعات ماهی از طریق یک پلتفرم هوشمند
8 August 2024
از سر تا دم ماهی مهم است “، یک پروژه جدید در کشور پرتغال، قصد دارد ضایعات ماهی را با تبدیل قسمتهای دور ریز ماهی به منابع ارزشمند، کاهش دهد.
امید می رود این پروژه کشور( پرتغال) را در خط مقدم شیوههای نوآورانه و پایدار اقتصاد زیستی آبی قرار دهد.
منبع: Patrícia Gonçalves
مبتکر این طرح B2E – CoLAB for Blue Bioeconomy است و قصد دارد با ایجاد و طراحی یک پلتفرم هوشمند محصولات جانبی دریایی که اغلب در روشهای فراوری سنتی نادیده گرفته میشوند را بهینه سازی کند.
این پروژه گامی مثبت به سوی افزایش پایداری در بخش دریایی پرتغال است. به گفته Maria Coelho، هماهنگ کننده این شرکت، Fish Matter ” پاسخی مستقیم به استفاده ناکافی از مواد خام و نیاز فوری به ایجاد فرآیندهای نوآورانه و پایدار چرخه اقتصادی است.” Coelho امیدوار است که این پروژه تأثیرات مثبت بر اقتصاد و جامعه پرتغال داشته باشد.
هدف اصلی این پروژه توسعه یک پلتفرم هوشمند همسانیابی است. هدف این ابزار، اتصال ذینفعان مختلف در اقتصاد زیستی آبی، از جمله تولیدکنندگان محصولات جانبی، واحدهای فراوری و ارائهدهندگان فناوری است. با تسهیل این ارتباطات، این پلتفرم امیدوار است که مشارکت های استراتژیکی را تقویت کند که میتواند منجر به ایجاد محصولات با ارزش افزوده از دور ریز و ضایعات آبزیان مثل، سر، احشاء و پوسته شود.
برنامه اقدام کمیسیون اروپا برای چرخه اقتصاد، به طرح هایی مانند Fish Matter اجازه داده است که نقش مهمی در ترویج نوآوری پایدار داشته باشند. پتانسیل برجسته این پلتفرم برای تسهیل و تحریک بازارها و محصولات جدید از طریق الگوریتمهای همسانیابی پیشرفته به عنوان یک ویژگی کلیدی است. Coelho افزود: «این رویکرد باعث ایجاد محصولات و بازارهای جدید، استفاده از رویکردهای نوآورانه و ترویج یک چرخه اقتصاد واقعی خواهد شد».
اهداف این پروژه فراتر از کاهش ضایعات است. همچنین هدف آن تعمیق درک محصولات جانبی تولید شده در بخش اقتصاد زیستی آبی و شناسایی فناوریهای جدید برای استفاده از آنها است. با انجام این کار، این ابتکار به دنبال کشف فرصتها در صنایع مختلف، از جمله بخشهای زیست پزشکی، آرایشی، شیمیایی و غذایی است.
Fish Matter یک تلاش مشترک از چندین مؤسسه تحقیقاتی است، از جمله مرکز بین رشتهای تحقیقات دریایی و محیطی (CIIMAR) ، مؤسسه دریایی و جوی پرتغال (IPMA) ، دانشکده مهندسیPorto (ISEP) ، دانشگاه Aveiro و دانشگاه Minho . این پروژه بخشی از پیمان گسترده زیست اقتصاد آبی است که توسط برنامه بهبود و تاب آوری پرتغال تأمین اعتبار میشود.
همانطور که پرتغال به دنبال اهداف توسعه پایدار است، طرح هایی مانند “اهمیت از سر تا دم ماهی ” میتواند نقش مهمی در کاهش ضایعات و ایجاد فرصتهای جدید اقتصادی در بخش دریایی ایفا کند. امید است اجرای این پروژه کشور را در خط مقدم شیوههای نوآورانه و پایدار اقتصاد زیستی آبی قرار دهد.