اعتماد 24 ساعته Businext سرویس دهنده!

آغاز پروژه آزمایشی شرکت نوآور Oceanloop در زمینه استفاده از هوش مصنوعی برای پرورش میگو در مزارع اروپا

آغاز پروژه آزمایشی شرکت نوآور Oceanloop در زمینه استفاده از هوش مصنوعی برای پرورش میگو در مزارع اروپا
27 January 2025

برای حمایت از توسعه پرورش میگو در مزارع در سراسر اروپا، مؤسسه Alfred Wegener[1] به همراه Oceanloop [2]پروژه‌ای را آغاز کرده‌اند تا از هوش مصنوعی برای بهبود عملکرد مزارع استفاده کنند.


[1] مؤسسه (Alfred Wegener Institute)، یک موسسه تحقیقاتی معتبر در آلمان است که به مطالعات علمی در زمینه‌های مختلف مانند علوم زیست‌محیطی، تغییرات اقلیمی و اکوسیستم‌های دریایی می‌پردازد. این موسسه نام خود را از Alfred Wegener، دانشمند مشهور آلمانی، گرفته است که به دلیل نظریات خود درباره حرکت قاره‌ها شناخته می‌شود.

[2] Oceanloop یک شرکت فعال در زمینه نوآوی است که به استفاده از فناوری‌های پیشرفته برای بهبود روش‌های پرورش آبزیان و کاهش اثرات منفی زیست‌محیطی این صنعت تمرکز دارد. این شرکت به ویژه در زمینه پرورش میگو در مزارع خشکی فعالیت می‌کند و از فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی، سیستم‌های نظارتی و داده‌کاوی برای بهبود کارایی و عملکرد مزارع خود استفاده می‌کند. هدف اصلی Oceanloop کاهش مصرف منابع و بهینه‌سازی فرآیندها در پرورش میگو به‌طور پایدار و کارآمد است.

میگوهای پرورش‌یافته توسط Oceanloop. هدف این پروژه افزایش قابلیت اجرای پرورش میگو در مزارع خشکی در اروپا است. | منبع: Oceanloop

در طول فرآیند پرورش میگو پرورش دهندگان باید به‌طور منظم میگوها را از آب خارج کرده تا وزن آن‌ها را اندازه‌گیری و وضعیت آن‌ها را بررسی کنند. این نوع برخورد باعث استرس می‌شود و رفاه حیوانات را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، به دلیل کدورت آب، تشخیص علائم استرس یا بیماری در میگوهای پرورشی تقریباً غیرممکن می‌شود.

پروژه  Shrimp Wiz  در تلاش است تا راه‌حلی برای این چالش‌ها ارائه دهد. این پروژه که تحت راهبری مؤسسه Alfred Wegener (AWI) و با همکاری Oceanloop – پیشگام پرورش میگو در مزارع سرپوشیده در اروپا – انجام می‌شود، تیمی از محققان سیستمی را به کار گرفته که با استفاده از نرم‌افزار بینایی کامپیوتری مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند میگوها را در تصاویر شمارش کند. این سیستم تحت شرایط واقعی پرورش و در زمان واقعی، همچنین قادر است اندازه طول میگوها را با دقت 95 درصد تعیین کند.

اولین Prototype [3]در مزرعه تحقیق و توسعه Oceanloop در Kiel[4] آلمان آزمایش شده است. یک گوشی هوشمند پیشرفته که در بالای سطح آب نصب شده و به‌طور خودکار هر دقیقه یک‌بار از میگوها عکس می‌گیرد و داده‌ها را به یک سرور محلی منتقل می‌کند. در اینجا الگوریتم‌های بینایی کامپیوتری، میگوهای موجود در هر تصویر را شمارش کرده و طول آن‌ها را اندازه‌گیری می‌کنند. با بهبود کیفیت تصویر و استفاده از جدیدترین مدل‌های پردازش تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی، تیم حتی قادر شد علائم بصری استرس در حیوانات را شناسایی کند.


[3] Prototype  به مدل اولیه یا نسخه آزمایشی یک محصول گفته می‌شود که برای آزمایش و ارزیابی طراحی، عملکرد و ویژگی‌های آن ساخته می‌شود. هدف از ساخت Prototype، شبیه‌سازی عملکرد نهایی محصول است تا بتوان قبل از تولید انبوه، مشکلات احتمالی را شناسایی و رفع کرد. در واقع، Prototype یک نسخه ابتدایی است که به طراحان و مهندسان کمک می‌کند تا ایده‌های خود را تست کنند و به بهبود محصول نهایی بپردازند.

[4] Kiel یک شهر بندری در شمال آلمان است که در ایالت Schleswig-Holstein واقع شده است. این شهر به‌عنوان یکی از مراکز مهم دریانوردی و تحقیقاتی آلمان شناخته می‌شود و بندر کیل یکی از بزرگ‌ترین بندرهای تجاری و نظامی این کشور است. است. دانشگاه کیل (Kiel University) نیز در این شهر قرار دارد که یکی از دانشگاه‌های معتبر آلمان در زمینه علوم طبیعی و مهندسی است.

برخلاف پرورش در استخرهای سنتی، سیستم‌های Oceanloop از آب شفاف برای پرورش استفاده می‌کنند..همان‌طور که در تحقیقات قبلی نشان داده شده این سیستم‌ها برای بینایی کامپیوتری ایده‌آل هستند،. به دلیل کدورت بالای آب در سیستم‌های استخر سنتی، نظارت بصری بر رفاه حیوانات تقریباً غیرممکن است، چه با چشم غیرمسلح و چه با استفاده از بینایی کامپیوتری. دکتر Stephan Ende، هماهنگ‌کننده پروژه در AWI معتقد است که فناوری آب شفاف کلید رفاه حیوانات در آبزی پروری متراکم است. دکتر Stephan Ende در یک بیانیه خبری گفت:

“استفاده از نرم‌افزار بینایی یا دید کامپیوتری(computer vision software) برای اندازه‌گیری میگو، امکان نظارت دقیق و غیرتهاجمی بر رفاه حیوانات را در مراحل عملیاتی پرورش میگو به‌طور ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته فراهم می‌کند. فناوری آب شفاف همراه با نرم‌افزار هشدار اولیه رفاه ما می‌تواند نقطه شروعی برای برچسب‌گذاری رفاه بیشتر و عینی در صنعت میگوی فردا باشد.”

کنسرسیوم همکاری این دو مجموعه توسعه نرم‌افزار مبتنی بر هوش مصنوعی را فرصتی نه تنها برای بهبود رفاه حیوانات، بلکه برای افزایش بهره‌وری پرورش میگو می‌بیند. این فناوری می‌تواند به دیجیتالی‌سازی پرورش میگو در مزارع سرپوشیده کمک کند و این امر برای دستیابی به سطوح قیمت خرده‌فروشی امروز ضروری است.

دکتر Ende  در پایان گفت: “اثبات قابلیت فنی راه‌حل‌های جایگزین برای برآورده کردن آگاهی فزاینده مشتریان و ذینفعان در مورد پرورش میگوی پایدارتر و مطابق با استانداردهای رفاه حیوانات، امری حیاتی است.”